В Україні 2 листопада набув чинності закон, що посилює відповідальність за підробку документів при реєстрації нерухомості.

">
Оголошення [ нерухомість | будівництво ]
[ всього: 1512, за 3 дні: +0, актуальні: 0 ]
Блокнот: []

Новини

Інформери



РЕКЛАМА



 
Всі Новини |  новини порталу |  новини будівельної галузі |  новини Рівного |  різні новини |  нерухомість |  офіційно від управлінь та відділів | 

Набули чинності нові правила держреєстрації нерухомості

11.11.2016

В Україні 2 листопада набув чинності закон, що посилює відповідальність за підробку документів при реєстрації нерухомості.

Закон №1666-VIII називається “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності”. Він змінює ряд нормативно-правових актів, що регулюють захист прав власності, економічних інтересів громадян та інвесторів, зменшуючи ризик рейдерського захоплення майна.

Закон зобов’язує нотаріуса засвідчувати справжність підпису засновника або уповноваженої ними особи на установчому документі, передавальному акті і розподільчому балансі юрособи, заяві про вихід з товариства, які надаються для державної реєстрації змін про юридичну особу.

Також закон ухвалює, що електронний цифровий підпис відтепер буде надаватися виключно в умовах особистої присутності підписантів. Крім того, в Кримінальний кодекс України внесено норму про кримінальну відповідальність за підробку документів, що надаються для проведення державної реєстрації.

Зміни також змінюють саму систему державної реєстрації прав на нерухомість. Тепер реєстратор повинен у невідкладному порядку повідомляти власника об’єкта нерухомості про проведення відповідних реєстраційних дій.

Вводиться обов’язкова реєстрація заяви власника нерухомості про заборону проведення реєстраційних дій у Державному реєстрі прав. Тепер відновлення таких дій можливе лише за рішенням суду або заявою самого власника.

Закон також дозволяє Мін’юсту відстежувати реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі прав на нерухоме майно. Державні реєстратори зобов’язані використовувати відомості Державного земельного кадастру і реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих і будівельних робіт.

Документ збільшив з 30 до 60 днів термін оскарження рішень, дій чи бездіяльності державного реєстратора. Також реєстратори тепер в обов’язковому порядку будуть видавати паперову виписку з Державного реєстру прав.

За матеріалами Вісті



до новин.

ВЛАСНИКИ - додавайте оголошення без реєстрації. Подати безкоштовне оголошення

Додати підприємство в каталог фірм та організацій

 
  • Вікна та двері для Вашого дому
  • Будівництво та проектування на Рівненщині

  • через 7 днів можете знову підняти оголошення на позицію вверх!
  • Потрібні будівельні матеріали?))

Пошук оголошення по ID:

 

Карта Рівного

 
 


Розробка та підтримка
 
dom.rv.ua не несе відповідальності за зміст інформації, що розміщується користувачами ресурсу.
Використання інформаці даного ресурсу дозволяється з обовязковим посиланням на http://dom.rv.ua.