Верховна Рада зробила перший крок до прозорості реєстрів, прийнявши відповідний законопроект №2423 у першому читанні. Які саме зміни пропонують народні депутати і як відкриті реєстри вплинуть на життя чиновників і простих людей.

">
Оголошення [ нерухомість | будівництво ]
[ всього: 1512, за 3 дні: +0, актуальні: 0 ]
Блокнот: []

Новини

Інформери



РЕКЛАМА



 
Всі Новини |  новини порталу |  новини будівельної галузі |  новини Рівного |  різні новини |  нерухомість |  офіційно від управлінь та відділів | 

Відкрито реєстр автомобілів, землі та нерухомості.

14.05.2015

Верховна Рада зробила перший крок до прозорості реєстрів, прийнявши відповідний законопроект №2423 у першому читанні. Які саме зміни пропонують народні депутати і як відкриті реєстри вплинуть на життя чиновників і простих людей.

Нещодавно Верховна Рада зробила перший крок до прозорості реєстрів, прийнявши відповідний законопроект №2423 у першому читанні. Які саме зміни пропонують нардепи (див. Інфографіку) і як відкриті реєстри вплинуть на життя чиновників і простих людей.

АВТО. Парламентарії пропонують зробити загальнодоступною інформацію про автомобілі та їх власників, яка зберігається в Єдиному держреєстрі транспортних засобів (утримувач – ДАІ) і поки не є публічною.

Це означає, що фізичні та юридичні особи зможуть отримувати дані про авто та їх власників, відвідавши відповідні веб-сайти органів виконавчої влади (наприклад, на порталах регіональних МРЕВ) і забивши в форму пошуку ПІБ конкретної людини.

Також таку інформацію можна буде отримати в паперовому варіанті за умови подання заяви вДАІ – особисто або поштою.

Доступні будуть дані про марку, рік випуску, об’єм двигуна авто і дані власника. Але от номерні знаки залишаться закритими – так що знайти, наприклад, власника авто, який припаркувався на трамвайних рейках, за номерами авто, все одно не вийде. А ось дізнатися, яким авто володіє сусід, буде легко.

Чиновники, судді, правоохоронці, нотаріуси, прокурори, адвокати отримають більш розширений доступ до баз: у разі виконання ними своїх повноважень вони зможуть ознайомитися з відомостями про транспорт і про номерний знак. Але в реєстр ці офіційні особи отримуватимуть доступ тільки за умови особистої ідентифікації, з використанням цифрового підпису.

Важливо: запросити будь-яку інформацію про власників анонімно не вийде: потрібно буде реєструватися на сайті, і залишати дані про себе. Ну а самі власники транспорту можуть перевірити, хто саме цікавився їхнім автомобілем: для цього потрібно звернутися із заявою вДАІ.

НЕРУХОМІСТЬ. Інформацію про квартирах чи будинках, які є в Держреєстрі речових прав на нерухоме майно, люди і компанії зможуть, як і раніше, отримати в електронній формі – через офіційний веб-сайт Мін’юсту.

Також ці дані можна запросити і в паперовому варіанті, надавши заяву особисто або поштою до органів держреєстрації. Але якщо зараз такий пошук інформації надається виключно на підставі даних по об’єкту нерухомого майна, то парламентарії пропонують розширити діапазон пошуку також за даними власника майна (прізвища).

Це означає, що будь-яка людина, вбивши в пошук прізвище та ім’я цікавить його чиновника, зможе отримати всі відомості про його нерухомість за наступними критеріями: тип майна (житловий будинок, будівля, споруда, квартира, земельна ділянка), площа об’єкта, назва області ( району, міста, населеного пункту) і дата покупки.

Але конкретну адресу нерухомості вказано не буде, виходячи з міркувань захисту персональних даних власника, адже часто адресу будинку або квартири є також місцем його прописки. Поряд з цим нововведенням депутати пропонують зобов’язати всіх людей вказувати в декларації не лише кількість нерухомості та їх загальну площу, але також і місцезнаходження цих об’єктів – із зазначенням назви області, району, населеного пункту. А власники нерухомості, звернувшись до Мін’юсту, зможуть дізнатися, хто цікавився їх даними.

ЗЕМЛЯ. Також парламентарії розширять доступ і до Державного земельного кадастру. Якщо зараз можна подивитися інформацію про межі адміністративно-територіальних одиниць і межі земельних ділянок, а також цільове їх призначення і т. і., то в обговорюваному законопроекті пропонується фізособам і юрособам також надавати інформацію про власників і користувачів таких ділянок.

Але особиста інформація (паспортні дані, місце проживання і точна адреса ділянки) залишається закритою. Зате відкритими можуть зробити дані за місцезнаходженням земельної ділянки – область, район, населений пункт.



до новин.

ВЛАСНИКИ - додавайте оголошення без реєстрації. Подати безкоштовне оголошення

Додати підприємство в каталог фірм та організацій

 
  • Вікна та двері для Вашого дому
  • Будівництво та проектування на Рівненщині

  • через 7 днів можете знову підняти оголошення на позицію вверх!
  • Потрібні будівельні матеріали?))

Пошук оголошення по ID:

 

Карта Рівного

 
 


Розробка та підтримка
 
dom.rv.ua не несе відповідальності за зміст інформації, що розміщується користувачами ресурсу.
Використання інформаці даного ресурсу дозволяється з обовязковим посиланням на http://dom.rv.ua.