Оголошення [ нерухомість | будівництво ]
[ всього: 1512, за 3 дні: +0, актуальні: 0 ]
Блокнот: []

Новини

Інформери



РЕКЛАМА



 
Всі Новини |  новини порталу |  новини будівельної галузі |  новини Рівного |  різні новини |  нерухомість |  офіційно від управлінь та відділів | 

Нові правила купівлі квартири в Україні

09.01.2015

Нова схема реєстрації угод з нерухомістю, яка вступила в силу з 1 січня, поки не полегшила, а ускладнила життя тим, хто хоче купити, продати, подарувати і т.д. будинок, квартиру або дачу, пише газета "Сегодня".

У відділеннях створеної при Мін'юсті структури - Укрдержреєстру - величезні черги. Сюди нотаріуси відправляють бажаючих здійснити операцію - за випискою з єдиного держреєстру речових прав на нерухомість. У БТІ тепер порожньо, за словами однієї із співробітниць, приходять лише ті, хто ще не знає про зміни, хоча перед Новим роком було стовпотворіння - всі хотіли встигнути зареєструвати право власності на квартиру. 

Нагадаємо: Укрдержреєстр став «єдиним вікном», що замінив органи влади, які займалися видачею та реєстрацією документів на право власності: для квартир і будинків у містах це були Бюро техінвентаризації (БТІ), в селах - сільради, а держакти на право власності на землю видавали підрозділи Держземагентства. Терміни та оплата скрізь були різними, на місцях процвітала корупція - в БТІ вимагали хабарі, щоб «не помітити» перепланування житла, а за земельними актами, не давши мзду, можна було ходити роками. 

Тепер все має бути чітко: зібрав пакет документів (див.нижче графіком), оплатив 239 грн - і через 14 робочих днів власнику зобов'язані видати витяг з реєстру, що нерухомість - його. Як роз'яснили нам у Укрдержреєстрі, такі правила обов'язкові для нової нерухомості та угод, укладених до 1 січня 2013, але не зареєстрованих (у БТІ, Держземагентстві). Угоди з такою нерухомістю здійснюватимуться без участі БТІ, а за допомогою тільки нотаріуса. 

Що стосується нерухомості, право власності на яку вже було зареєстровано, то при її продажу нотаріус зобов'язаний засвідчити угоду без відвідування БТІ та Укрдержреєстру. Але на жаль, поки нотаріуси все одно вимагають виписку з нового реєстру. «Ми чекаємо роз'яснень Мін'юсту та операції поки не запевняємо», - відповіли нам у головній нотконторі країни - київської №1. 

У Мін'юсті стверджують, що це незаконно, адже права нотаріусів розширені: якщо до 1 січня вони могли тільки оформляти операції, то зараз отримали право реєструвати зміну власника, якщо, припустимо, квартира була куплена 10 років тому, а тепер знову продається, дарується і т.д. Саме тому і виникають черги в Укрдержреєстрі. 

За словами юриста Володимир Столітній, нотаріуси поки перестраховуються, вимагаючи від старого власника внести свою власність в новий реєстр: «Але зате це дає 100% гарантію, що покупець не стане жертвою аферистів».



до новин.

ВЛАСНИКИ - додавайте оголошення без реєстрації. Подати безкоштовне оголошення

Додати підприємство в каталог фірм та організацій

 
  • Вікна та двері для Вашого дому
  • Будівництво та проектування на Рівненщині

  • через 7 днів можете знову підняти оголошення на позицію вверх!
  • Потрібні будівельні матеріали?))

Пошук оголошення по ID:

 

Карта Рівного

 
 


Розробка та підтримка
 
dom.rv.ua не несе відповідальності за зміст інформації, що розміщується користувачами ресурсу.
Використання інформаці даного ресурсу дозволяється з обовязковим посиланням на http://dom.rv.ua.