Оголошення [ нерухомість | будівництво ]
[ всього: 1512, за 3 дні: +0, актуальні: 0 ]
Блокнот: []

Новини

Інформери



РЕКЛАМА



 
Всі Новини |  новини порталу |  новини будівельної галузі |  новини Рівного |  різні новини |  нерухомість |  офіційно від управлінь та відділів | 

1 лютого завершується перехідний період, під час якого мала силу оцінка нерухомості, виконана за старими правилами

17.01.2014

“Американські гірки” – саме таку характеристику дали ріелтори ринку житлової нерухомості України, підбивши підсумки 2013 року. За даними фахівців служби маркетингу компанії “ХАН (Харківське агентство нерухомості)”, періоди небувалого “​​затишшя” чергувалися з несподіваною активністю галузі. При цьому основними причинами «розігріву» або «охолодження» ринку були зміни нормативно-правової бази і політична ситуація в країні, кажуть експерти.

“Приміром, запуск нової системи реєстрації майнових прав на нерухоме майно в січні 2013 року практично на два тижні «заморозив» ринок, оскільки у всіх просто відсутній досвід проведення угод в новому форматі. Потім, в липні-серпні 2013 р. ми стали свідками небувалого ажіотажу на ринку житла України. зокрема, в Харкові рівень попиту підвищився на 20%, і різко зросла кількість угод, внаслідок чого на 18% скоротився обсяг виставлених на продаж об’єктів. Все це відбулося на тлі набуття чинності 1 вересня норм Національного банку Україна з обмеження суми готівкових розрахунків. Вельми показовий той факт, що за останній тиждень серпня було завершено 39% всіх серпневих угод.

А в грудні 2013 року – практично, на піку сезону – ми всупереч позитивним очікуванням спостерігали зменшення обсягу продажів: порівняно з груднем 2012-го кількість угод знизилася на 30%. Так ринок відреагував на події, пов’язані з Євромайданом. Разом з тим, рівень попиту як і раніше залишається високим. І це говорить про те, що покупці і продавці відклали рішення житлового питання і знову вийдуть на ринок після стабілізації політичної обстановки”, – повідомила керівник компанії “ХАН” Світлана Якимова.

За її прогнозами, 2014-й рік навряд чи принесе ринку нерухомості несподівані нововведення в рамках нормативно-правового поля – основні зміни, пов’язані з порядком реєстрації або розрахунків, а також правилами оцінки вже набули сили, пройшли “обкатку” практикою і до них адаптувалися всі учасники ринку.

1 лютого 2014 року завершується перехідний період, під час якого мала силу оцінка нерухомості, виконана за старими правилами. На думку Світлани Якимової, завершення перехідного періоду не повинно надати негативного впливу на ринок, оскільки сьогодні на ринку діє достатня кількість сертифікованих компаній, що виконують оцінку нерухомості.

За матеріалами http://www.finance.ua/


до новин.

ВЛАСНИКИ - додавайте оголошення без реєстрації. Подати безкоштовне оголошення

Додати підприємство в каталог фірм та організацій

 
  • Вікна та двері для Вашого дому
  • Будівництво та проектування на Рівненщині

  • через 7 днів можете знову підняти оголошення на позицію вверх!
  • Потрібні будівельні матеріали?))

Пошук оголошення по ID:

 

Карта Рівного

 
 


Розробка та підтримка
 
dom.rv.ua не несе відповідальності за зміст інформації, що розміщується користувачами ресурсу.
Використання інформаці даного ресурсу дозволяється з обовязковим посиланням на http://dom.rv.ua.