Міністерство юстиції України розробляє механізми інформування державними реєстраторами зацікавлених громадян, в тому числі шляхом смс і email-повідомлення, про спробу перереєстрації їхнього нерухомого майна, повідомив заступник міністра юстиції Павло Мороз.

">
Оголошення [ нерухомість | будівництво ]
[ всього: 1512, за 3 дні: +0, актуальні: 0 ]
Блокнот: []

Новини

Інформери



РЕКЛАМА



 
Всі Новини |  новини порталу |  новини будівельної галузі |  новини Рівного |  різні новини |  нерухомість |  офіційно від управлінь та відділів | 

Українцям почнуть надсилати смс при перереєстрації квартир

23.10.2016

Міністерство юстиції України розробляє механізми інформування державними реєстраторами зацікавлених громадян, в тому числі шляхом смс і email-повідомлення, про спробу перереєстрації їхнього нерухомого майна, повідомив заступник міністра юстиції Павло Мороз.

“Ми розробляємо кілька способів для повідомлення реєстратором зацікавлених осіб, і способи подачі заяви (про внесення заборони на проведення реєстраційної дії – ред.). Це, швидше за все, будуть смс і email-повідомлення. Заява також буде подаватися в електронному вигляді з подальшим її поданням в паперовій формі”, – сказав він, коментуючи ухвалений Верховною Радою 6 жовтня законопроект №5067, який удосконалює механізм держреєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяження.

За словами заступника міністра, відомство активно займається розробкою підзаконних нормативних актів до документа, який вже направлений на підпис президенту.

Передбачене законопроектом обов’язкове повідомлення держреєстратором власника об’єкта нерухомого майна, щодо якого подано заяву про проведення реєстраційних дій, за його словами, дасть можливість протидіяти рейдерському захопленню на початковому етапі.

“У будь-якої зацікавленої особи буде можливість подати заяву про внесення заборони на проведення реєстраційної дії. Заборона буде діяти протягом десяти днів і цього терміну буде достатньо для звернення до суду з метою введення судової заборони на реєстраційну дію”, – пояснив Мороз.

Крім того, за його словами, законопроект посилює кримінальну відповідальність не тільки держреєстраторів, але і заявника, замовника і організатора рейдерського захоплення.

“Після вступу в силу закону винні в рейдерському захопленні особи можуть бути позбавлені волі на строк до 10 років. Також посилюється адміністративна відповідальність реєстраторів – позбавлення свідоцтва про право на нотаріальну діяльність”, – зазначив Мороз.

На його думку, норма законопроекту про взаємодію реєстраторів з реєстром судових рішень також мінімізує ризики рейдерського захоплення на підставі підроблених або неіснуючих рішень суду.

“Оскільки ми розуміємо, що зараз (після вступу закону в силу – ред.) це технічно буде неможливим, ми передбачили в перехідних положеннях наступний механізм: якщо реєстратору приносять судове рішення, він повинен переконатися, що воно є в судовому реєстрі і за змістом повністю відповідає рішенню, яке йому надали. Якщо документа немає в реєстрі, реєстратор повинен звернутися в суд, і тільки після отримання офіційної відповіді провести реєстраційну дію”, – пояснив Мороз.



до новин.

ВЛАСНИКИ - додавайте оголошення без реєстрації. Подати безкоштовне оголошення

Додати підприємство в каталог фірм та організацій

 
  • Вікна та двері для Вашого дому
  • Будівництво та проектування на Рівненщині

  • через 7 днів можете знову підняти оголошення на позицію вверх!
  • Потрібні будівельні матеріали?))

Пошук оголошення по ID:

 

Карта Рівного

 
 


Розробка та підтримка
 
dom.rv.ua не несе відповідальності за зміст інформації, що розміщується користувачами ресурсу.
Використання інформаці даного ресурсу дозволяється з обовязковим посиланням на http://dom.rv.ua.