Оголошення [ нерухомість | будівництво ]
[ всього: 1512, за 3 дні: +0, актуальні: 0 ]
Блокнот: []

Новини

Інформери



РЕКЛАМА



 
Всі Новини |  новини порталу |  новини будівельної галузі |  новини Рівного |  різні новини |  нерухомість |  офіційно від управлінь та відділів | 

У Рівному провели слухання щодо референдуму про землю

24.05.2011
Учора, 23 травня, у Рівному за ініціативи ВО «Свобода» відбулися збори громадян зі створення ініціативної групи з підготовки проведення всеукраїнського референдуму про неприпустимість торгівлі землею.

Зал був переповнений і не зміг вмістити всіх охочих. Всього зареєстрованих було 260 осіб.

Темою обговорення був проект Закону України «Про землю», який розробили «свободівці» і пропонують винести на референдум.

Згідно з цим законом визначається порядок забезпечення конституційного положення про землю як основного національного багатства, що перебуває під особливою охороною держави, а також права володіння землями сільськогосподарського призначення та право власності на інші землі.

Згідно із ст.1 проекту Закону України «Про землю», землі сільськогосподарського призначення в Україні є об’єктами права власності Українського народу. Ст.2 проекту забороняє продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні. У ст. 3 сказано, що право на землі сільськогосподарського призначення можуть надавати українським громадянам та у випадку погіршення або непродуктивності право на володіння припиняється.

Ст. 4 — набуття землі у власність іноземним громадянами забороняється. Згідно з ст. 5 зміна цільового призначення земель сільськогосподарського призначення заборонена, за винятком державних потреб. Винні у порушенні зазначеної заборони притягуються до кримінальної відповідальності.

Як вважають рівненські «свободівці», враховуючи, що вартість оренди паїв часто не перевищує ціни кількох мішків зерна, то, дозволивши продаж землі, держава, безумовно, суттєво полегшить життя селян, які зможуть свої паї продати. Теоретично. Президент оголосив про початок підготовки повномасштабної земельної реформи, в результаті якої земля, нарешті, буде продаватися. Ну, а що отримають від земельної реформи селяни? Влада вважає — звільнення. Проте, гроші мають властивість швидко закінчуватися. І тоді всім нам доведеться знову стати рабами на землі, яка нам вже не належить.

«Ми не можемо допустити того, щоб українська земля стала товаром та продавалася лжеінвесторам, які хочуть обікрасти наших селян. Ми вже бачили, як влада створила собі фонд держмайна і рейдерськими методами захопили українські підприємства. І зараз вони хочуть забрати найсвятіше —українську землю. Наша Україна має дуже великі площі чорноземів, які є найродючішими ґрунтами у світі та має надзвичайно сприятливі умови для сільськогосподарського виробництва. Шкода, що ми не маємо української влади, а ту, яку маємо, — це українофоби, що хочуть розікрасти наші землі. Тому «Свобода» стане разом з українцями на захист рідної землі», — зазначив керівник Рівненської обласної організації ВО «Свобода», голова фракції в облраді Олег Осуховський.

Після завершення громадських слухань її учасники затвердили ініціативну групу з двадцяти осіб, представники якої продовжуватимуть збирати підписи на території Рівненської області для проведення всеукраїнського референдуму. За таке рішення проголосували 260 з 260-ти зареєстрованих учасників.

За матеріалами ЗІК


до новин.

ВЛАСНИКИ - додавайте оголошення без реєстрації. Подати безкоштовне оголошення

Додати підприємство в каталог фірм та організацій

 
  • Вікна та двері для Вашого дому
  • Будівництво та проектування на Рівненщині

  • через 7 днів можете знову підняти оголошення на позицію вверх!
  • Потрібні будівельні матеріали?))

Пошук оголошення по ID:

 

Карта Рівного

 
 


Розробка та підтримка
 
dom.rv.ua не несе відповідальності за зміст інформації, що розміщується користувачами ресурсу.
Використання інформаці даного ресурсу дозволяється з обовязковим посиланням на http://dom.rv.ua.