Оголошення [ нерухомість | будівництво ]
[ всього: 1512, за 3 дні: +0, актуальні: 0 ]
Блокнот: []

Новини

Інформери



РЕКЛАМА



 
Всі Новини |  новини порталу |  новини будівельної галузі |  новини Рівного |  різні новини |  нерухомість |  офіційно від управлінь та відділів | 

Скорочення дозвільних процедур гальмує розвиток будівельної галузі

24.05.2011
Закон про спрощення та скорочення дозвільних процедур у містобудуванні сьогодні загальмував будівельний бум, оскільки старі норми скасовані, а нові не введені. Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров на засіданні Кабінету Міністрів.

За його словами, з 44 порядків затверджені тільки 24. "Я маю на увазі підзаконні акти", - уточнив прем'єр.

Він зажадав від Віктора Тихонова підготовку кожного документа взяти на персональний контроль і до кінця місяця завершити необхідну роботу.

"На початку червня зберемо будівельників і вони зроблять доповідь: всі тепер в порядку - чи ні. І якщо ні, ми принципово розберемося, розглянемо пропозиції як удосконалити дію цього закону і підзаконних актів.", - Заявив М. Азаров.

Нагадаємо, що вступив в силу Закон "Про регулювання містобудівної діяльності". Текст документа опублікований в газеті "Голос України" від 12 березня.

Як повідомлялося раніше, Президент України Віктор Янукович підписав прийнятий у новій редакції з пропозиціями Президента Закон "Про регулювання містобудівної діяльності". Верховна Рада прийняла цей документ 17 лютого ц.р.

Нагадаємо, що законом передбачено, що на громадських слуханнях повинні розглядатися розроблені у встановленому порядку проекти містобудівної документації на місцевому рівні: генеральні плани населених пунктів, плани зонування територій, детальні плани територій. Затвердження на місцевому рівні містобудівної документації, зазначеної у частині першій цієї статті, без проведення громадських слухань по проектах цієї документації забороняється.

Законом встановлюється, що оприлюднення проектів генеральних планів, планів зонування територій, детальних планів територій здійснюється не пізніше ніж у місячний строк з дня їх надходження до відповідного органу місцевого самоврядування.

Крім того, кількість дозвільних документів і погоджувальних процедур зменшується з 93-х до 23-х, а час їх узгодження скоротиться в шість разів - до двох місяців.

Закон вводить в будівельній сфері принципи мовчазної згоди і єдиного вікна. Також він вводить декларативний принцип при виконанні підготовчих та будівельних робіт для об'єктів з низьким ступенем ризику 1-3 категорії (на об'єкти з високим ступенем ризику (мости, тунелі, атомні станції, об'єкти, на яких знаходиться понад 1000 осіб) така норма не буде поширюватися . Декларативний принцип передбачає, що будівельної компанії досить буде надати документацію встановленого зразка.

У документі також передбачено, що будівельна експертиза буде державною. Крім того, на проекти будівництва, визначеної категорії приміщень (житлових будинків, магазинів, кафе і т.д.) не потрібно буде отримувати експертизу, погоджуючи її з близько тринадцяти міністерствами і відомствами.

Обов'язковою вона залишиться лише при зведенні споруд з високим ступенем ризику.

Узгодження всіх служб, згідно з новим законом, будуть проходити на етапі складання генплану. Відповідно, якщо генпланом передбачено будівництво в певній зоні житлових будинків чи магазинів, то додаткових дозволів для будівництва не треба буде отримувати. Обов'язки за твердженням генпланів будуть покладені на органи місцевого самоврядування.

За матеріалами liga.net


до новин.

ВЛАСНИКИ - додавайте оголошення без реєстрації. Подати безкоштовне оголошення

Додати підприємство в каталог фірм та організацій

 
  • Вікна та двері для Вашого дому
  • Будівництво та проектування на Рівненщині

  • через 7 днів можете знову підняти оголошення на позицію вверх!
  • Потрібні будівельні матеріали?))

Пошук оголошення по ID:

 

Карта Рівного

 
 


Розробка та підтримка
 
dom.rv.ua не несе відповідальності за зміст інформації, що розміщується користувачами ресурсу.
Використання інформаці даного ресурсу дозволяється з обовязковим посиланням на http://dom.rv.ua.